28 Nisan 2014 Pazartesi

çamaşır makinesiyle mücadelem



evet arkideşler yukarıda gördüğünüz ayran yayığına benzeyen alet aslında bir çamaşır makinesi. ben şahsen onu çalıştırmaya çalışana kadar üstünle başımla ilk gördüğüm akarsuya atlarım . bugün sizlere çamaşır makineleri ile aramdaki hususi ilişkiyi anlatacağım.
ilk kez bir çamaşır makinesini kullanmaya çalışmam üni yıllarıma tekamül ediyürr. ondan öncesinde evdeki alete vallah elimi sürmemişim. annemle onun arasında değişik bir iletişim biçimi vardı ve anlaşıyorlardı. ama ben karşısına geçip bakıp bakıp sonunda "anneeeee pantolonum yıkanacak bi gelsene "diye bağırıyordum. aslına bakarsanız ben ilk okuldayken prizleri falan tamir eden bir insandım. fakat gel gör ki o alet benim için tanımlanamayan bir gök cismi kadar anlamsızdı. evet itiraf ediyorum kullanmayı çok zor öğrendim. onun yerine üç katlı integral çözerim daha iyi. 

yukarıda gördüğünüz resim bugün ki beni anlatıyor. şimdik olaylar şöyle gelişti. dün gece makinaya çamaşır attık. her zamanki gibi doğru programı bulup bulamadığımızdan tam olarak emin olamayarak düğmeye bastık. bu arada herbir makinenin de kendine göre programları var ben bi keresinde bir alman cihazına denk geldim. göstergeler falan hep almanca. allah cezanızı versin dedim.
neyse makine yıkadı çamaşırı alacağız kapağı açılmıyor. zaten kendi kendine su koyveriyordu biyerlerinden. neyse efemmm neticede kapak açılmadı. bende makinenin tepesini söktüm. yani üstkapağını açtım. arkadaş ara tara uğraşırken açtım ön kapağını. valla ne yalan söylim kendimle gurur duyuyorum gerçekten. hatta su koyveren yerini de tespit ettim. deterjan gözüne giden su borusu kırılmış meğersem. şimdik oraya bi sakız yapıştırmayı ya da bulabilirsem silikonlamayı düşünüyorum. kapağı kapatınca vidaları çok sıkmadım, sonra açması kolay olsun. benim bi arkadaşım var bunu okuyunca ben sana yapma demedim mi dicek ama yaptım mutluyummmm.... kisss

5 yorum:

  1. o makinayı bakarak bile ne olduğunu anlamdım :) trabzonlular taka yapar ya oyle bir şey zannettim :)

    YanıtlaSil
  2. Evet, o arkadaş ben oluyorum :)) Kuzum ama sen benim yokluğumu değerlendirip makinelerin içini açmışsın :) Aah aah siz sayısalcılar hep böylesiniz :)))) Neyse düzeldi mi makinemiz??? :)

    YanıtlaSil
  3. evet evet turp gibi.. içine seni koysam yıkamam demez:DD

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...